Despre noi – povestea

A FOST ODATA ….

Asa as putea sa incep povestea acestui proiect al carui nume a devenit “ La Bubu in Transilvania “.

Povestea incepe cu multa vreme in urma cand eu si sotul meu abia ne cunoscuseram.

Eram doi tineri de douazeci si ceva de ani, indragostiti unul de celalalt, care isi petreceau tot timpul liber impreuna. Asa se face ca intr-o zi Bubu, care ulterior a devenit socrul meu, ne-a facut o invitatie sa il insotim intr-o calatorie scurta pentru a ne arata un loc minunat in care dorea sa ridice o casa de vacanta.

Locul se afla la 36 km de localitatea Medias, intr-un sat uitat parca de lume, dar care ne-a adus in suflet bucuria redescoperirii naturii in cel mai pur si frumos mod. Verdele ierbii se impletea perfect cu coloritul florilor, peisajul fiind completat de simfonia ciripitului de pasarele si zumzetul albinelor.

Imi amintesc ca practic ca la acel moment, in actuala curte a casei noastre nu era mai nimic, decat 2 camere construite in rosu incadrate intr-o zona plina de verde si liniste care te chema sa gusti parca, din pacea locului.

Cum sa nu indragesti acest loc ?

Cum sa nu iti doresti sa te trezesti in diminetile de primavara sa observi cu fiecare zi cum renaste natura ?

Cum sa nu iti doresti sa petreci pana tarziu in serile de vara, bucurandu-te de libertatea si frumusetea locului ?

Cum sa nu iti doresti sa stai in jurul unui foc de tabara in serile racoroase de iarna, cu un vin fiert si ascultand o colinda ?

Cu toate acestea nu venise momentul sa ne aplecam asupra acestor semnale pe care viata ni le oferea. Eram atat de tineri si de entuziasmati de viata noastra la oras incat pur si simplu am ignorat semnalul naturii, al vietii, al destinului .

Insa, bunul Dzeu ne-a readus in acest spatiu intr-un alt moment al vietii  dupa cativa ani de casnici , dupa ce vietile noastre au capatat noi sensuri prin cei doi copilasi minunati care au intregit familia. Acesta este momentul in care a prins contur idea unui proiect de suflet.

Ne-am gandit cat de fericit ar fi BUBU sa ne vada cum construim etapa cu etapa, ceea ce si-ar fi dorit acum cativa ani, cand ne-a facut practic cunostinta cu acest loc.

Zis si facut !

In primul rand am cerut “aprobarea” lui , iar apoi a inceput executia proiectului in sine. Ne doream sa construim un loc in care sa ne simtim bine, in armonie cu natura si in comuniune cu oameni dragi .

Imi amintesc cum, de Pasti, stateam impreuna intreaga familie  in curtea in care se desfasurau lucrari si ne gandeam cum ar trebui sa se numeasca in final acest loc . Ce nume sa primesca ? Fiecare ne-am dat cu parerea intr-un fel . Eu as fi vrut sa il denumesc “FLORI DE CAMP” pentru ca primisem un buchetel de floricele atunci culese de pe camp, de la fiul meu si mi s-au parut atat de frumoase, exact cum ar trebui sa fie proiectul cand va fi gata.

Socrul meu ne-a spus atunci ca  “numele trebuie sa fie sugestiv, sa fie legat de zona Transilvaniei, sa fie un nume care defineste traditia, familia, caldura satului …”. Nu am inteles atunci foarte bine ce dorea sa spuna, dar am retinut sfatul sau.

Primavara a trecut  si ne aflam de pe acum la inceptul verii. Ne faceam planuri de la saptamana la saptamana ca vom termina curand proiectul nostru, insa Dzeu l-a chemat pe BUBU la EL.

Ne-a marcat enorm acest moment, dar ne-a si motivat sa conturam cu pricepere si cu mult suflet fiecare etapa pe care o parcurgeam spre implinirea dorintei celui care ne-a fost tata, sot, bunic, socru, prieten  si nu in ultimul rand doctor. ZIlele treceau si totul prindea contur, totul se definitiva exact asa cum ne-am fi dorit, fiecare idee se materializa, ca si cum de acolo de sus BUBU ne ajuta sa invingem orice piedica, orice greutate .

Sfarsitul anului ne-a gasit plini de speranta si multumire catre Dzeu , proiectul nostru fiind finalizat .

Si cum s-ar fi putut chema acest proiect decat

LA BUBU IN TRANSILVANIA

in semn de pretuire si respect pentru cel care ne-a adus prima oara in acest loc, care ne-a deschis calea si care ne-a sustinut chiar si dupa plecarea sa din acesta lume .

Asa ca, nu ne ramane decat sa va invitam sa ne vizitati si sa va bucurati impreuna cu noi de frumusetea satului romanesc, de linistea si pacea acestui loc minunat, de natura, de credinta, de iubire, de familie .

Pentru ca aici, LA BUBU IN TRANSILVANIA, pretuim familia cu lucrurile minunate pe care le ofera ea  …

VA ASTEPTAM CU DRAG “LA BUBU IN TRANSILVANIA” !!!